STREETSTYLE W. 28

Ett streetstylerep. jag gjorde för djungeltrumman för en herrans massa veckor sedan.
Här kan du läsa det på DT:s hemsida.

Tuva Holmlander, 22 år, stylist och student.

Vad har du på dig?
Skor, byxor och väska från hm. Toppen är en avklippt klänning som är köpt på second hand i Piteå, hatten är från 59 Vintage Store i Stockholm, och kappan är egentligen en klänning som jag köpte på Monki för några år sedan.

Hur ser du på din stil?
Den är under konstant utveckling! Jag kommer hela tiden in i olika perioder och har blandat högt och lågt genom åren. Men kärleken till hög midja, läppstift, utsläppt hår i mittbena och höga skor består.

Var hittar du din inspiration?
Överallt. Jag läser och konsumerar mycket mode så får ofta inspiration från tidningar och bloggar. Har alltid nya stilförbilder men just nu älskar jag Ursina Gysi, skulle gärna sett ut som henne alla dar i veckan! Favoritepokerna är 1960-, 70- och 90-talet.

Är det någon skillnad mellan dina sommarkläder och det du slänger på dig resten av året?
På sommaren brukar jag plocka fram de söta femtiotalsklänningarna jag samlade på mig under min period som popare, och ibland kan jag bli helt sommarnostalgisk och vilja efterlikna en karaktär ur en Astrid Lindgren-film, typ Madicken. Annars är det nog ganska lika. Jag brukar helt enkelt passa på att använda de där snyggaste plaggen som är för kalla att ha på sig under vintern.

 
 

Linn Becker, 23 år, studerar på Tillskärarakademins modistlinje.

Vad har du på dig?
Klänningen har jag köpt på COS i Köpenhamn, skorna är second hand från Myrorna. Två av ringarna är från Kråkan Second Hand och de andra ringarna har min syster Petra som är smyckesdesigner gjort.

Hur ser du på din stil?
Den är ganska blandad. Vissa dagar blir det lager på lager i helsvart, och andra dagar styr jag upp mig med glitter och paljetter, så jag vet inte riktigt. Det som dock alltid åker på är ringar och nagellack!

Var hittar du din inspiration?
Jag har ingen särskild stilförebild, men antar att jag inspireras av random folk på stan och mina vänner.

Är det någon skillnad mellan dina sommarkläder och det du slänger på dig resten av året?
Jag använder i stort sett samma kläder året runt! Den enda skillnaden är väl att jag använder mindre kläder på sommaren, och kanske lite mer färgglatt än på vintern.


Magdalena Granlund, 23 år, bildlärarstudent.

Vad har du på dig?
Jeansen har jag köpt på Erikshjälpen i Vänersborg, skjortan kommer från HM, skorna Myrorna och väskan har jag säkert hittat på en second hand någonstans. Ringarna har jag köpt på mitt stammishak, Avi & Lena på Fredsgatan! Brukar hänga där när jag är ute efter grejer som glimmar.

Hur ser du på din stil?
Ganska flummig. Hm, jag vet inte, har jag ens någon? Jag gillar oversize och tycker om att blanda in humor i det hela. Annars är jag egentligen inte så medveten eller analyserande kring mitt val av kläder.

Var hittar du din inspiration?
Jag älskar 1980- och 90-talet. Och Boy George! Han är helt fantastisk! Har du sett Worried about the Boy? En biografisk spelfilm från BBC om hans karriär och tonår, identitetskris, samt dåtidens klubbscen och stilhysteri.
Just den där outrageous Culture Club-estetiken kanske man inte ser i mitt val av kläder en vanlig dag på vagnen, fast det är väl där jag bygger min grund.

Är det någon skillnad mellan dina sommarkläder och det du slänger på dig resten av året?
Jag har ganska svårt att hitta kläder jag trivs i på sommaren! Så det skiljer sig kanske inte så jättemycket. När det är varmare är det väl helt naturligt att man droppar jackorna och långkallingarna tänker jag.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0